Waarom een reisverzekering met wintersportdekking slim is

      Reacties uitgeschakeld voor Waarom een reisverzekering met wintersportdekking slim is

Regelmatig lezen wij verhalen over mensen die op wintersport gaan zonder een extra verzekering met wintersportdekking en dan later met torenhoge ziekenhuis rekeningen geconfronteerd worden, dit wil je toch niet laten gebeuren terwijl je dat voor een relatief klein bedrag kan laten dekken.

Eerst even een korte uiteenzetting wat een extra wintersport verzekering is. Door een klein bedrag extra te betalen bij je doorlopende reisverzekering ben je meestal gedekt voor diefstal van je ski’s, maar nog belangrijker, ook de medische kosten. Check de polisvoorwaarden van je verzekering wat en hoeveel deze dekking is. Ook kan je eenmalig een losse verzekering afsluiten voor de wintersport.

Waarom is deze medische dekking zo belangrijk? we zijn via onze zorgverzekering toch binnen Europa verzekerd?. Dat klopt, maar het gaat hierbij om de basisdekking tegen de tarieven zoals die in Nederland gelden. De tarieven van een gespecialiseerd ziekenhuis in een wintersportland kunnen soms tot wel 300% hoger zijn. Als een paar dagen in een Ziekenhuis met een breuk 6000 Euro kost, maar in Nederland slechts 2000 Euro zou kosten, moet u het verschil van 4000 Euro zelf bijbetalen. Daarnaast betaald uw zorgverzekering niet een eventuele vlucht met een helikopter vanaf de piste, mocht dit nodig zijn.

Kortom, voor slecht een klein bedrag bent u goed verzekerd en kunt u rustig genieten van uw wintersport, en mocht u desondanks in een buitenlands ziekenhuis belanden, dan hoeft u zich in elk geval geen zorgen maken over de snel oplopende ziekenhuiskosten.